Genoeg van vervuilende zadelhoesjes, zadeldekjes & zadelreclame!

NEE NEE zadelreclame

Lief dat allerlei overheidsinstanties, gemeenten, stichtingen, goede doelen, kaasfabrikanten, supermarkten, fitnessbedrijven en voedselbezorgers denken dat we zitten te wachten op een droge bips als het regent, maar er kleeft een groot nadeel aan deze vorm van reclame. Terwijl we dagelijks lezen dat onze oceanen volzitten met plastic, we moeten betalen voor onze plastic zakjes en elk plastic frutje in een Plastic Heroes-bak proppen en ons verbazen over het feit dat er zelfs plasticdeeltjes in honing zitten, zien bij bij stations steeds meer zadelhoesjes op de grond liggen. Er worden zelfs zadelhoezen over andere zadelhoesjes geplaatst, volgens sommigen een van de meest desperate vormen van marketing. Tijd voor bewustwording!

NEE NEE zadel

“Ken je dat? Kom je bij je fiets in Amsterdam, zit er een zadeldekje op. En we hebben het niet over een incidentele actie: duizenden fietsen met plastic hoesjes, dag in dag uit…en niet alleen in Amsterdam.

Ja, dankjewel, maar al dat plastic dat we maar produceren en weggooien kan toch niet de bedoeling zijn? En wat als je nou geen verspillend zadeldekje wilt? Je kunt niet de hele dag naast je fiets blijven staan om dan beleefd te bedanken. Dan is Zadeldankje wellicht iets voor jou. Je zadel verkondigt dan je bericht: “Merci, maar ik hoef ‘m nie!” Hieronder wat voorbeelden van teksten die op zadeldankjes geprint kunnen worden.

We hopen dat dit idee bijdraagt aan de bewustwording van deze klimaatschadelijke manier van reclame maken. Zadeldankje is (nog) niet beschikbaar. Je kunt de afbeeldingen hieronder gebruiken om via Twitter de reclamemaker in te lichten. Vul hieronder je gegevens in als je op de hoogte gehouden wilt worden. En deel dit idee op sociale media als je ook vindt dat er al genoeg plastic wordt verspild.” – CreativeHeroes

Ga naar Zadeldankje en doe mee!