Het Zwanenmeer in de Rosse Buurt

Na een fijn etentje met evenzo fijne collega’s liep ik met een collega richting mijn huis. We liepen door de Wallen. Daar was ik al heel lang niet geweest. Ik vind het altijd een beetje gênant om langs de ranzige ramen te lopen waarachter meiskes staan die ik een ander leven zou wensen.
Ineens zagen we – op de Oudezijds Achterburgwal – temidden van alle rode lichten, ongure typetjes en bedrijvigheid tientallen zwanen. Wel veertig dieren zaten in de smalle gracht geprakt. Zo’n mooi contrast: de smetteloos witte zwanen tussen de rode lampen die horen bij weggestopte groezeligheid. Echt bijna magisch.

Ik heb een foto geprobeerd te maken met mijn telefoon. Dat valt niet mee, want in die buurt moet je oppassen met foto’s maken, lijkt me. Mijn telefoon crashte ook nog, maar er is warempel een scheve foto uit gekomen die enigzins illustreert hoe het er daar uitziet.

heel veel zwanen in de gracht
heel veel zwanen in de gracht

Nou schijnen de zwanen volgens dit bericht gevoerd te worden door medewerkers van de Casa Rosso. Dat verklaart waarom de dieren zo bizar dicht op elkaar geprakt in de gracht willen leven. Ik heb nog nooit zoveel zwanen bij elkaar gezien en zou bijna zeggen: ga eens kijken.
[link]