Lekkere Italiaanse traiteur in Amsterdam: Sapori Pugliesi

Vandaag een nieuwe categorie op Mooizijndiedingen: Machtige Mensen! En we trappen af met een Italiaanse keuken in Amsterdam.

Gisteravond heb ik met de uitgebreide familie voor de derde keer gegeten bij Sapori Pugliese in Amsterdam. Dit is een Italiaans afhaalrestaurant aan de Weteringschans. De inrichting van het spijslokaal is wat spartaans, het is geen restaurant om luxe te gaan eten, maar je kunt er wel gezellig zitten en net zoals in Italië betekent een licht rommelig interieur met tegeltjes aan de muur dat alle aandacht van het personeel uitgaat naar de kwaliteit van het eten. De bediening is overigens vriendelijker dan in menig ander restaurant in Amsterdam.
En o, wat kun je hier fenomenaal lekker eten. Het eten is puur, eerlijk en heerlijk. Stel je voor, je hebt net je hele buik rond gegeten, er kan niets meer bij en dan komt voor andere klanten een pasta met tomatensaus voorbij en bij het ruiken van die geur heeft je lichaam zin om weer helemaal opnieuw te beginnen met een maaltijd! Als je wilt weten hoe ik me hier voel, lees dan deze review in Amsterdam Weekly (in ’t Engels).

De eigenaar Matteo gaat regelmatig met de auto naar Apulië om echte lokale spijzen te halen. En dat proef je: alles heeft een rijke, warme smaak. Caciocavallo (rookkaas), koffie op z’n Napolitaans, Parmigiana (auberginerecept en specialiteit van het huis), verse Italiaanse schnitzel, pasta’s, verse Lasagne en wat niet meer…De prijzen voor de verse gerechten zijn voor de kwaliteit en in verhouding met andere Italiaanse traiteurs zeker concurrerend te noemen.

Ik vind het schatten van mensen en wil nog lang kunnen genieten van dit eten, daarom dus deze tip: ga er een keer heen!

Ze hebben geen website (zou je een goed teken kunnen noemen), maar staan wel op IENS.

Weteringschans 187d
[contact via Google Maps]

En voor de mensen geïnteresseerd in kleine lettertjes: ik krijg hier niet voor betaald. Ik betaal deze mensen voor het eten en ik vind het zo lekker dat ik vind dat meer mensen van dit verborgen restaurant mogen genieten. Dat je het maar weet.

Tomatoes by Gio JL
Tomatoes by Gio JL