Uit het doosje denken

Dat ik daar toch tien jaar over gedaan heb. Jaaaaren geleden speelde ik in een bandje een nummer van Bill Evans: Undercover remix. Nou was het grappige dat ik toen nog niet echt wist wie Bill Evans was. Ik wist wel dat het een pianist was, maar daar hield het dan ook bij op. Nu weet ik dat zeer zeker wel en ik beschouw hem als één van de beste pianisten van de wereld (info: hij is wel dood, overigens en daarbij mag een behoorlijke hoeveelheid helaasheid toegevoegd worden). Ik ging eens op zoek naar dat nummer Undercover remix, want ik kon me niet voorstellen dat dat van Bill Evans zou zijn, aangezien die overleden is, voordat de tijd aanbrak waarin nummers klonken als Undercover Remix. Maar ik kon het allemaal niet zo vinden op het internet en toen moest ik koken of iets dergelijks en zoals dat dan wel eens gaat tijdens internetzoektochten: mijn nieuwsgierigheid verdween want de aardappelen riepen vanuit hun benarde positie.

Tien jaar later beluister ik een nummer dat ik gedownload heb van eMusic. Een leuk nummer, want anders had ik het niet gedownload. Ik vroeg me af wie de bassist was en zocht het op. Toen stond er sax: Bill Evans. Blijkt er gewoon een Bill Evans te zijn die sax speelt. En daar had ik nou nooit aan gedacht: er zijn gewoon twee Bill Evansen. Oplossing voor mijn hersenkronkel! Een Bill Evans de pianist die dood is en die voorovergebogen piano speelt alsof zijn rug gebroken is en een Bill Evans de saxofonist die kijkt alsof elke noot nog meer pijn doet dan de vorige. Of althans, zo ziet het er bij die mannen uit. Zie maar:

Bill Evans

Bill Evans Sax

Leuk. Dat is maar weer eens een goed voorbeeld van hoe beperkt je brein af en toe kan werken. Alsof er maar 1 Bill Evans, Rob de Nijs of Nelleke Tekkelsma zijn kan in onze grote grijze complexe hersenklont daar bovenin.

En er is ook nog Bill Evans, de huizenverkoper. Die verkoopt huizen aan “real people”. Christian W. zegt over Bill Evans: “Whenever I had questions, concerns, or panic attacks, Bill was available to provide reassurance and clarity. I felt good knowing that Bill was on the job.

Sjonge. Bill Evans for president. En welke, zoek dat zelf maar uit!